Η πρώτη εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της ΆΛΛΗΛΟΝ, με αφορμή την πρόσφατη υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ τους, πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Την έναρξη χαιρέτισε ο Καθ. Μιχάλης Σφακιανάκης Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών και ακολούθησαν, στην πρώτη ενότητα με θέμα «Η οικονομική πολιτική εξόδου από την κρίση και ο ρόλος της Οικονομικής Διπλωματίας» και με συντονιστή τον Σπύρο Ρουκανά Επ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, οι Άγγελος Κότιος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 'Αγγελος Παγκράτης, Συντονιστής με βαθμό Γενικού Διευθυντού στην ΕΥΕΔ, υπεύθυνος για την Οικονομική Διπλωματία, Ιωάννης Βουτσινάς Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ και η Βικτωρία Πέκκα Οικονόμου, Καθηγήτρια Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Στην δεύτερη ενότητα με θέμα «Η Ελληνική Επιχειρηματικότητα ως κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης» με συντονίστρια την Ιωάννα Κοκορέ, Επ. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς μίλησαν οι Θανάσης Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΡΟΜΕΑΣ, ο Σταύρος Δαμιανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LDK Consultants ,ο Χάρης Ασλανίδης, Ιδιοκτήτης της Digital Marketing Agency, Greek Geeks και η Ιωάννα Κοκορέ, Επίκουρος Καθηγήτρια Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Ακολούθησε συνεδρία speed mentoring, όπου οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις δράσεις της ΆΛΛΗΛΟΝ και να διασυνδεθούν με μέντορες της εντός και εκτός του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η ΆΛΛΗΛΟΝnet είναι το ελληνικό δίκτυο αλληλεγγύης, κυρίως υπέρ των νέων, για σπουδές, επαγγελματική ένταξη, σταδιοδρομία, επιχειρηματικότητα και καινοτομία. Ιδρύθηκε το 2012 στην Αθήνα ως μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και διαχειρίζεται, στις αρχές του 2018, ένα δίκτυο με σχεδόν 8,000 μέλη, σε πάνω από 80 χώρες, με σημαντική παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο κεντρικός στόχος είναι η δημιουργία ενός εύχρηστου, αποτελεσματικού και συνεχώς βελτιωμένου πλαισίου διευκόλυνσης επικοινωνίας, δικτύωσης, ανταλλαγής χρήσιμων πληροφοριών, ιδεών, καθοδήγησης και συμβουλών, ανάπτυξης συνεργασιών και γενικά αλληλεγγύης σε θέματα σπουδών, καριέρας και επιχειρηματικότητας, όπου υπάρχουν Έλληνες.

Στις φωτογραφίες : Μιχάλης Σφακιανάκης, 'Αγγελος Παγκράτης, Παναγιώτης Λιαργκόβας, Βικτωρία Πέκκα, 2o panel (Ιωάννα Κοκορέ, Θανάσης Παπαπαναγιώτου, Σταύρος Δαμιανίδης, Χάρης Ασλανίδης), speed mentoring