Την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ της Αθήνας, ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «CHINA: Time of XI» που συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC).

Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης διεθνών ακαδημαϊκών σχέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς υπεγράφη πενταετής συμφωνία συνεργασίας με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Ιλινόις στο Σικάγο (University of Illinois at Chicago). Η συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών ανάμεσα στα δυο ιδρύματα, κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα, κοινές ερευνητικές δραστηριότητες, και ανταλλαγή ακαδημαϊκού υλικού.

Τους κοινούς εορτασμούς προς τιμήν των ηρώων αγωνιστών στο Δραγατσάνι, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, εγκαινίασαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Άγγελος Κότιος, ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Πανεπιστημίων και επικεφαλής πολυμελούς ελληνικής αντιπροσωπείας, μαζί με εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

The joint celebrations in honor of the heroes fighting in Dragatsani, on the anniversary of March 25th, were initiated by the Rector of the University of Piraeus, Angelos Kotios, as a representative of the Greek Universities and head of a multi-member Greek delegation, together with a representative of the General Secretariat of Hellenism Abroad.

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καλωσόρισε 17 μαθητές και τους 2 συνοδούς τους από τον Παναμά, με αφορμή την έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος που περιλαμβάνει την εκμάθηση ελληνικών, την εξοικείωση των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάδειξη των στενών σχέσεων Ελλάδας και Παναμά, μέσω της ναυτιλίας και της οικονομίας.

No More Article