Πέμπτη 22 04 2021 Europe Direct Πειραιώς & Νήσων Αττικής Πανεπιστήμιο Πειραιώς Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Δημοσιεύτηκε από Europe Direct University of Piraeus στις Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Οι ημέρες καινοτομίας του SESAR (SESAR Innovation Days - SIDs) του 2019 συν-διοργανώνονται από το SESAR Joint Undertaking σε συνεργασία με το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και από το Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, αλλά και το συνολικό, αναπτυξιακό περιβάλλον, που διαμόρφωσε ήδη η «Πράσινη Συμφωνία» της Ε.Ε. και για την Ελλάδα, ανέδειξε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς και Νήσων Αττικής, μέσω μιας διαδικτυακής Ημερίδας, με τον τίτλο «Πανόραμα Συνοχής: Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας, κατά την περίοδο της Πανδημίας και της Πράσινης Συμφωνίας» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Τις ερευνητικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και τις νέες τεχνολογικές προκλήσεις στο Χώρο της Ψηφιακής Υγείας ανέλυσε στο 3ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για την Υγεία - "Υγεία 2020: Στο κατώφλι μιας δεκαετίας ανάπτυξης ο Ηλίας Μαγκλογιάννης, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Βιοϊατρικής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο καθηγητής Ηλίας Μαγκλογιάννης, διευθυντής στο Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής και Πρόεδρος στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσίασε το διαδικτυακό σεμινάριο «Εξελιγμένες υπηρεσίες τηλεϊατρικής στην νέα εποχή» ως μέρος του εορτασμού των ημερών IEEE.

Το 14ο Ευρωπαϊκό συνέδριο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ECIE) ολοκληρώθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα με οικοδεσπότη το Εργαστήριο Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (SDE Lab.) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του συνεδρίου «Θαλάσσια, Πράσινη και Κυκλική Επιχειρηματικότητα στο Νησιωτικό και Παράκτιο χώρο» συνδιοργάνωσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής & Πειραιώς στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, του Δήμου Πειραιώς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την χαρά και την τιμή το Συνέδριο να τελεί με τη στήριξη του Μορφωτικού μας Ιδρύματος.

Load more articles