Στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το Πανεπιστήμιο Πειραιώς,  Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών υποδέχθηκε τους νέους φοιτητές του ΠΜΣ,  “American Studies: Politics, Strategy and Economics”, παρουσιάζοντας σε αυτούς τους κύριους εκπαιδευτικούς άξονες του Μεταπτυχιακού Προγράμματος καθώς και τη στρατηγική του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στην Ελλάδα (CfIR-GR).

Στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, σε ένα πολυπληθές ακροατήριο φιλοξενήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα με το ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Δικαιοσύνη» στην πρωτοπορία των νομικών και τεχνολογικών εξελίξεων, μια σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 6 - 7 Δεκεμβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της 10ης Athens International Tourism & Culture Expo, το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, το Εργαστήριο Τουριστικής Αριστείας και η διοργανώτρια εταιρεία της έκθεσης Leaderexpo, με την υποστήριξη του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, συνδιοργάνωσαν διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η επόμενη ημέρα για τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς σε περιβάλλον αβεβαιότητας».

Στο κατάμεστο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έλαβε χώρα η πανηγυρική έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Διπλωματία και Λογοτεχνία», το οποίο διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς διοργάνωσε ολοήμερο συνέδριο στο Ξενοδοχείο ATHENAEUM INTERCONTINENTAL με θέμα «Το Δημογραφικό Πρόβλημα και η Γήρανση του Πληθυσμού στην Ελλάδα».

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής φιλοξένησε το 18ο EUFIN 2023, (European Financial Reporting) διοργάνωση διεθνούς και πανευρωπαϊκής εμβέλειας στο γνωστικό πεδίο της Λογιστικής. Το Συνέδριο, ένα σημαντικότατο θεσμοθετημένο ακαδημαϊκό γεγονός, τελεί υπό την αιγίδα και στήριξη της European Accounting Association (EAA) και είναι σε άμεση σύνδεση με ένα από τα δύο επίσημα περιοδικά Accounting in Europe.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πόρων Προσβασιμότητας (Accessible EU Resource Centre», το οποίο αποτελεί εμβληματική πρωτοβουλία της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τον Προσβάσιμο Τουρισμό (ΕΝΑΤ), διοργανώθηκε σήμερα στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια» υβριδική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε με ομιλία της, η Αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγήτρια Στέλλα Σοφιανοπούλου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθ. Μιχαήλ Σφακιανάκης στο συνέδριο «Wind in the Sails: New Opportunities for Europe and China» που συνδιοργάνωσε ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης της «Ναυτεμπορικής» με το China Global Television Network/CGTN, το κορυφαίο αγγλόφωνο διεθνές Μέσο της Κίνας, συμμετείχε στο δεύτερο πάνελ με θέμα «New technologies become key factors in sustainable development» Οι νέες τεχνολογίες γίνονται βασικοί παράγοντες της βιώσιμης ανάπτυξης.

Load more articles