ΕΕ και Πολιτική Συνοχής:
η περίπτωση της Αττικής μέσα από τα μάτια φοιτητών και επαγγελματιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Regio Gnosis - Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υλοποιείται με συντονιστή το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.


Το έργο αφορά ενέργειες για την αύξηση της ενημέρωσης ιδιαίτερα των νέων, σχετικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στο πλαίσιο της πολιτικής Συνοχής, καθώς και η ευαισθητοποίηση τους για τις κοινωνικές και οικονομικές επιδράσεις αυτών των έργων.
Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο Καθηγητής Αθανάσιος Κουρεμένος, Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Management Τουρισμού, ο οποίος συνέδεσε την πρόοδο στα έργα υποδομής με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και την εκπαίδευση.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ), κα Μελίνα Δασκαλάκη παρουσίασε το έργο της ΕΑΤΑ για την προβολή της πόλης και καλωσόρισε τέτοιες πρωτοβουλίες των φοιτητών να μελετούν και να κάνουν προτάσεις για την βελτίωση της Αθήνας. regio2
Το λόγο πήρε η κα Αθηνά Νέλλα (Σύμβουλος Α΄ Οικονομίας στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), η οποία μίλησε για τις Κοινωνικές και Οικονομικές επιδράσεις των έργων που υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επόμενη ομιλία ήταν του κου Πάνου Γκιόκα (Mentor Co-founder & CEO) με θέμα Αττική και Πολιτισμός, ο οποίος μίλησε για δράσεις που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης και αξιοποίησης του άυλου και υλικού πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. regio5
Το λόγο πήρε ο Θέμης Παπαδημόπουλος (Co-founder, OpenTourism, Founder Visit Plaka) που με θέμα Ακρόπολη και Τουρισμό μίλησε για την έρευνά του σε τουρίστες και επαγγελματίες της Πλάκας και πώς τα αποτελέσματα οδηγούν τις δράσεις του http://www.visitplaka.com/, ενός portal που φιλοδοξεί να παρέχει σε όσους σχεδιάζουν μια επίσκεψη στην Αθήνα μια ατζέντα που περιλαμβάνει προσωπική καθοδήγηση, μεταφορά, προσαρμοσμένα πακέτα, ιδιωτικές εκδηλώσεις, και υποστήριξη σε κάθε είδους εκδήλωση.
Ακολουθούν οι παρουσιάσεις φοιτητών Τμήματος Τουριστικών Σπουδών που μας παρουσιάζουν, μετά από ενδελεχή δευτερογενή έρευνα στα πλαίσια των μαθημάτων τους, προτάσεις για την Αττική για 3 ομάδες τουριστών: τους τουρίστες κληρονομιάς, τους festival lovers, και τις οικογένειες με μικρά παιδιά!
Εδώ μπορείτε να βρείτε τις παρουσιάσεις των φοιτητών:
1. ATHENS HERITAGE:
Αντωνέλου Φωτεινή
Μουτσάτσου Αντωνία
Παπαδημητρίου Ελπίδα
Παπαδήμος Βασίλης
Σιγανός Εύχαρις
Χανιζμπεκίδης Μιχάλης
https://www.dropbox.com/s/umgov13fcil3mgb/Heritage%20Tourism.pdf?dl=0

2. LETSFESTIT:
Κατσικά Δέσποινα
Χιονίδου Αθηνά
Καφάσης Ευάγγελος
Κουμαριανός Γεώργιος
https://www.dropbox.com/s/cwackx7h4t0qshf/Festival%20Lovers.pdf?dl=0

 

3. Οικογένειες με μικρά παιδιά (Athens for families) :
Γαβριήλ Μαρία
Γκλιάτη Γεωργία
Μαϊστρένκο Άννα
Σπάλα Ελεονώρα
https://www.dropbox.com/s/x8pe90ctglr8iee/Athens4families.pdf?dl=0

Η εκδήλωση, που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live stream από τη σελίδα του Regio-gnosis, έκλεισε με συζήτηση και τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

 

Στα στοιχεία αυτά μπορείτε να ενημερώνεστε για το Πρόγραμμα «Regio Gnosis - Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα»:
Website: https://regio-gnosis.gr/
FB page: https://www.facebook.com/regiognosis/
Instagram: regio_gnosis
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.