Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2019» του Δήμου Πειραιά , το Σάββατο 4 Μαΐου οργανώθηκε η ενημερωτική ημερίδα «Λειτουργία Υδατοδρομίων και Επιχειρηματικές Προοπτικές για τον Πειραιά και τον Αργοσαρωνικό» στο αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου Πειραιώς.

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Προέδρος του Ε.Ε.Π., κ. Ιωάννης Βουτσινάς, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Ιωάννης Μώραλης.
Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος ενώ ο κ. Δημήτρης Συξέρης, Μέλος του Δ.Σ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας.
Εισήγηση για την Αγορά των Υδροπλάνων και την Λειτουργία των Υδατοδρομίων έγινε από τον Καθηγητή της Οικονομικής των Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Δρ. Ευάγγελο Σαμπράκο.
Εισήγηση με θέμα την μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων με αφορμή την λειτουργία Υδατοδρομίων έκανε ο Επιστημονικός Σύμβουλος του Ε.Ε.Π. Δρ. Εμμανουήλ Νικολαΐδης. Ακολούθησε ο κ. Δημήτρης Συξέρης με θέμα την ανάπτυξη των Νησιωτικών περιοχών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.
Τις εισηγήσεις έκλεισε ο κ. Αναστάσιος Γκόβας, μέλος του Δ.Σ της «Ελληνικά Υδατοδρόμια Α.Ε», αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας των Υδατοδρομίων στην πράξη.
Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με Φορείς της Αγοράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.