Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς κάνει πράξη την ακαδημαϊκή διεθνοποίηση, τη συνεργασία και τη φιλία με δεκάδες πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο. Η πόλη του μεγάλου λιμανιού άνοιξε την αγκαλιά της και υποδέχεται τους φίλους μας από 61 Πανεπιστήμια από όλες τις ηπείρους σε μια μοναδική εκδήλωση του ΠΑ.ΠΕΙ., που μας κάνει όλους περήφανους. 

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς έχει την τιμή να καλωσορίσει εκατό συμμετέχοντες από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης για να φιλοξενήσει την τέταρτη διεθνή εβδομάδα προσωπικού του Erasmus +.

Η 4η Erasmus+ International Staff Week ξεκίνησε στο ΣΕΦ, με 100 εταίρους από 15 Πανεπιστήμια της ΕΕ, 40 από χώρες εκτός ΕΕ ( Αφρικής, Ασίας, Ευρώπης, Νότιας Αμερικής) και από 6 της Ελλάδας. "Η νέα εποχή ψηφιοποίησης, ευρωπαϊκή γειτονία, διαφορετικότητα και ένταξη" θα συζητηθούν σε συνεδριάσεις και στρογγυλά τραπέζια με ειδικούς και εμπειρογνώμονες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΙΚΥ, CPMR ( Conference of Peripheral Maritime Regions), την Τοπική αυτοδιοίκηση, Ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πειραιώς, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Όμιλος Πανεπιστημίου Πειραιώς (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων (Οργάνωση «Γη», YouthMakers Hub, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, ΑΝΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.).erasmus2

 Ο Πρύτανης Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Επιχειρήσεων και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και ο Αντιπρύτανης Καθηγητής Παντελής Παντελίδης χαιρέτησαν και καλωσόρισαν τους Συμμετέχοντες με ειδική μνεία στον σταθερό και απίστευτα δημιουργικό πυλώνα των διεθνών σχέσεων του Πανεπιστημίου Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδου και στους συνεργάτες του γραφείου Διεθνών Σχέσεων.Ακολούθησαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά κα Αλιγιζάκη Ασπασία και ο κ. Φίλιππος Κουμπούνης από τον Εθνικό Φορέα που μας έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση σχετικά με τις ευκαιρίες του Erasmus+. Η κ. Edith Genser της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέλυσε τα έργα Jean Monnet.

Δρ. Χριστίνα Κοντογουλίδουerasmus3
Η ατζέντα της πρώτης ημέρας ήταν διαπολιτισμικές συναντήσεις και δικτύωση, ενώ η παρουσίαση κάθε Πανεπιστημίου δημιούργησε ένα γόνιμο έδαφος για νέες και διευρυμένες συνεργασίες και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα Στρογγυλή Τράπεζα με την καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της CPMR κ. Σταύρο Καλόλογο με θέμα τη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία η οποία δημιούργησε μια ζωηρή συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.
Ο Καθηγητής Ηλίας Μαγλογιάννης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς μας έδειξε μέσα από την παρουσίασή του πληροφορίες σχετικά με την Ψηφιακή προσέγγιση σε θέματα υγείας.
Ολοκληρώσαμε τη μέρα μας με μια ενημερωτική παρουσίαση από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και την κα Αλεξάνδρα Σουμαλά, Εκπρόσωπο του ESN Ελλάδας. Παρουσίασε τις δράσεις του ESN και είχε μια διαδραστική συνομιλία με δύο από τους Εισερχόμενους Φοιτητές μας στο Erasmus, τον Can Songul από την Αυστρία και τον Alaa Tahraoui από το Πανεπιστήμιο του Tlemcen στην Αλγερία καθώς και μια από τις εξερχόμενες φοιτήτριές μας, την κα Dritsa Eugenia.
Θα συνεχίσουμε αύριο τη διαπολιτισμική εβδομάδα προσωπικού μας με τη συμμετοχή περισσότερων συνεργατών και προσκεκλημένων μας.