Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, και του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, και του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗATTA) καθώς και της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδιών και Τουρισμού (Fedhatta).


Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθ. Μιχάλης Σφακιανάκης με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) κ. Νικόλαο Κελαϊδίτη, και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού (FedHATTA) κ. Λύσανδρο Τσιλίδη.
Με το Μνημόνιο Συνεργασίας αποφασίστηκε η καθιέρωση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς με HATTA και FedHATTA, σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, που, μεταξύ άλλων, αφορούν την παροχή ερευνητικής υποστήριξης, τεχνογνωσίας, εμπειρογνωμοσύνης και εκπαίδευσης σε ζητήματα που άπτονται των καταστατικών σκοπών του HATTA, της ανάπτυξης των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της χώρας, αλλά και επιμέρους τομέων του τουρισμού και της τουριστικής ανάπτυξης.papei hatta 1
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ερευνητικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Τουριστικής Αριστείας», θα αποτελέσει και το ερευνητικό εργαστήριο του Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗATTA), με στόχο να συν-δημιουργήσουν εφαρμοσμένη έρευνα για την πραγματική οικονομία του τουρισμού, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων, τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του, που προκύπτει από την συνεργασία του ακαδημαϊκού κλάδου με τον κλάδο της πραγματικής οικονομίας, που αποτελεί την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής ανάπτυξης. Ο Ελληνικός τουρισμός έχει να προσφέρει πολλά βασιζόμενος στην εκπροσώπηση της Ελληνικής Μυθολογίας και της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, που έχει διαχυθεί σε όλο το κόσμο. Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου δυναμικού μπορεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο του Παγκόσμιου Τουρισμού. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με την πολύχρονη εμπειρία του στον Τουρισμό, θα συνεισφέρει και θα συνεργαστεί σε αυτή τη σύμπραξη με σκοπό την ωφέλεια των μερών της αλλά προπάντων της χώρας μας.
papei hatta 3Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Λογιάδης Βουλευτής του Μέρα 25 και ο Δημήτρης Φραγκάκης Γενικός Γραμματέας Ε.Ο.Τ. Από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών Καθηγητής Νικόλαος Γεωργόπουλος και οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Χρύσα Αγαπητού, Σωτήριος Βαρελάς, Γεωργία Ζούνη, Όλγα Σίσκου, Αλεξάνδρα – Παρασκευή Χυτήρη.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του HATTA και η ισχύς του θα είναι για πέντε έτη.