Την έναρξη του 2ου forum Ανθρώπινου Δυναμικού στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του Wyndham Grand Athens κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής Άγγελος Κότιος.

\Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του Τουρισμού και των κλάδων αυτού για την Ελληνική οικονομία και κοινωνία παρέχει την πιο σύγχρονη κι ολοκληρωμένη Τουριστική Εκπαίδευση της χώρας τόσο σε ακαδημαϊκές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές όσο και στην τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.
Στο πρώτο μέρος του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ομιλίες καταξιωμένων και έγκριτων Στελεχών από τον κλάδο της Ξενοδοχειακής και Τουριστικής Βιομηχανίας και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα Σεμιναριακά Εργαστήρια (Workshops): “Η σκιαγράφηση του βιογραφικού μου”, “Οι νέες τάσεις γαστρονομίας μέσα από τα μάτια ενός Michelin Chef” και “Αναβάθμισε την ειδικότητα σου, γίνε ανταγωνιστικός μέσα από την πιστοποίηση”.innj2f2
Στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιήθηκαν επιτυχώς B2C συναντήσεις ανάμεσα σε Στελέχη από τα τμήματα ανθρώπινου δυναμικού κορυφαίων ξενοδοχείων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με νέους, υποψήφιους εργαζόμενους και στελέχη, με στόχο τη διερεύνηση προοπτικών απασχόλησης στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.
H Γεωργία Ζούνη, Διδάκτωρ Τουριστικού Μάρκετινγκ, Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσίασε τα προγράμματα .
Το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών, που αν και νεοσύστατο είναι ήδη πρώτο σε επιλογή τμήμα στη χώρα για προπτυχιακές τουριστικές σπουδές (http://tourism.unipi.gr/) καθώς διαθέτει ένα προσεκτικά σχεδιασμένο Πρόγραμμα Σπουδών. Μαθήματα σχετικά με την Τουριστική Βιομηχανία, το Τουριστικό Μάνατζμεντ, τη Διαχείριση του Ανθρώπινου Παράγοντα, τη Λογιστική, τη Χρηματοοικονομική για Στελέχη Τουρισμού, το Μάρκετινγκ Τουριστικών Προϊόντων, τις Νέες Τεχνολογίες, ενοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους και ιδέες για τη δημιουργία των μελλοντικών ηγετών στον τομέα του Τουρισμού και της Τουριστικής Βιομηχανίας γενικότερα. innj2f1
Το μοναδικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ελλάδα που παρέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ και ταυτόχρονα Μάνατζμεντ Τουρισμού (M.B.A. - Tourism Management, (http://www.ode.unipi.gr/index.php/el/mbatm-home) με στόχο τη δημιουργία υψηλού επιπέδου επιχειρηματικών στελεχών με σύγχρονες διοικητικές/ επαγγελματικές γνώσεις και την προαγωγή της έρευνας για την ανάπτυξη των οργανισμών και προορισμών σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.innj2f3
Το Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (https://ems.unipi.gr/home-tourism) δημιουργήθηκε στο πνεύμα της δια βίου μάθησης για να εφοδιάζει με κατάλληλες εξειδικευμένες γνώσεις, επαρκή εργαλεία και κυρίως θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε άτομα που εργάζονται, επιθυμούν ή ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο. Το πρόγραμμα καλύπτει ευρύ φάσμα ταχύρρυθμων μαθημάτων και σεμιναρίων σε σύγχρονα θέματα Τουρισμού, όπως Μάρκετινγκ, Οργάνωσης και Διοίκησης Λογιστικής, Κοστολόγησης, Διαδικτύου, Νέων Μέσων (Social Media, Digital), Επιχειρηματικότητας και Προσωπικής Επαγγελματικής Εικόνας των επαγγελματιών του ελληνικού τουρισμού.