Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε η τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της MYTILINEOS κ. Ευαγγέλου Γ. Μυτιληναίου.

Αποδεχόμενος την αναγόρευσή του σε ένα έντονα φορτισμένο λόγο μίλησε για την συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια που αισθάνθηκε για την εξαιρετική τιμή, για τη σημασία της οικογένειάς του, περιέγραψε το περιβάλλον στο οποίο κινείται σήμερα η επιχειρηματικότητα και η χώρα αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, το μέλλον μετά την κρίση και το όραμά του για μια Ελλάδα ανταγωνιστική, πραγματικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη.
Κατά την προσφώνηση του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Καθηγητής Άγγελος Κότιος τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο τιμά έναν αυτοδημιούργητο Πειραιώτη επιχειρηματία, που εργάζεται άοκνα για την πραγμάτωση των οραμάτων του, που εμπνέονται από τις αρχές του σύγχρονου μάνατζμεντ. myt2
Ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης παρατήρησε ότι ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα είναι η ύψιστη τιμή που απονείμει το πανεπιστήμιο, σε μια εξέχουσα επιχειρηματική προσωπικότητα.
Το έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθηγητής Αθανάσιος Κουρεμένος.
Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος, οι πρώην υπουργοί Γκίκας Χαρδούβελης και Γιάννης Μανιάτης, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, επιχειρηματίες και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

To video της τελετής από το ΑΠΕ-ΜΠΕ