Την παρθενική του εμφάνιση έκανε το μουσικό σύνολο του Πανεπιστημίου Πειραιώς στις εκδηλώσεις για τις Ημέρες θάλασσας του Δήμου Πειραιά.

Ο προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά γέμισε από κόσμο, την Κυριακή 26 Μαΐου, για να απολαύσει την πρώτη επίσημη συναυλία του μουσικού συνόλου μας, υπό την εμπνευσμένη καλλιτεχνική επιμέλεια του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού Ανδρέα Κατσιγιάννη.
Με μια πλήρη ορχήστρα και έξι τραγουδιστές το κοινό τραγούδησε και χειροκρότησε ένα πρόγραμμα με τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Καλδάρα, Λευτέρη Παπαδόπουλου, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μίλτου Πασχαλίδη και στο ξένο πρόγραμμα Goran Bregović και Frederico Brito.
Έπαιξαν μουσική και τραγούδησαν οι Ανδρέας Μάντακας, Βασίλης Σίνος, Βασιλική Ασημακοπούλου, Βούλα Πετιμεζά. Γιάννης Μαματσής, Ιάκωβος Κουτσούκος, Κωνσταντίνος Βάγιας, Λητώ Αθανασοπούλου, Μαρία Γαστεράτου, Μαρίνος Περδικάκης, Ματίνα Ευαγγελίδη, Σταυρούλα Κανάτα και Χαρά Κόλλια.Musicunipi1
Στη συνέχεια μια ομάδα του χορευτικού συνόλου με την παράσταση “Νησιωτικοί χοροί των Κυκλάδων” υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αναστασίας Ραφούλη, μετέφερε τον αέρα των νησιών μας στον Πειραιά.
Το Σάββατο, 1η Ιουνίου στην Πλατεία της Μαρίνας Ζέας, η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς συμμετείχε στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2024» του Δήμου Πειραιώς με την παράσταση «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» των Ντάνκαν Μακμίλαν και Τζώνυ Ντόναχο σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Λιώση.
Το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» (Every Brilliant Thing), συγκίνησε το κοινό καθώς είναι ένα έργο τρυφερό, συγκινητικό και γεμάτο αισιοδοξία που θυμίζει στους ανθρώπους για πόσα μικρά πράγματα, που τελικά είναι και τα μεγαλύτερα αξίζει να ζει κανείς. Στο έργο έπαιξαν οι φοιτητές Ευρυδίκη Βάλη, Δέσποινα Βαμβακούση, Δημήτρης Γαρμπής, Σοφία Γιαννακοπούλου, Αγγελική Γκρίτζαλη, Στέλα Ισααακίδου, Ειρήνη Καπερνέκα, Οδυσσέας Καταλιακός, Πέμυ Κατερίνη, Μιχάλης Κατσούλας, Γιώτα Κατσώρα, Σταύρος Κολούας, Στάθης Κούδας, Ντερίλ Κυριακάκη, Κάτια Μαθιουδάκη, Αλέξανδρος Μαργαρίτης, Κατερίνα Μπαζουράκη, Μαρία Μπακλούς, Θεοδοσία Μπίνα, Στέλιος Μπόλμπασης, Αντιγόνη Μπουρδανιώτη, Ραλένα Ρουσάκη, Χάρης Σαμψωνάς, Αρετή Σεργιάδη, Ηλίας Σκουρλής, Αγγελική Τζάλλα, Στέλλα Τριανταφύλλου και Ιωάννα Χρονοπούλου.playunipi