Στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, πασχαλινές λιχουδιές, παιχνίδια, ρούχα και παπούτσια παραδόθηκαν για τα 60 παιδιά, που στεγάζονται στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα».

Η δράση αυτή ολοκληρώθηκε από τους εθελοντές φοιτητές «Kerykes» σε συνεργασία με τον Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης «Έλα κι εσύ!».
Τους εθελοντές φοιτητές «Kerykes», (Ελένη Γιαννούχου, Λιάνα Κριβόι, Ευαγγελία Κύρογλου, Πάνος Νικολογιάννης, Άννα Ράπτη, Γλυκερία Σιάτρα, Δημήτρης Σοφικίτης) συνόδευαν εκ μέρους του Πανεπιστήμιου Πειραιώς η υπεύθυνη του Γραφείου Επικοινωνίας Ελένη Σταθάτου και η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου Μαρία Τσιρτσίκου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δανάη Χατζηθωμά, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Μαρία Αραβαντινού και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης Μιχάλης Αρβανίτης και η Καλλιόπη Δράκου από το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου, μοίρασαν μαζί με τους «Kerykes» τα πασχαλινά δώρα στα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της δομής σε κλίμα γιορτής γεμάτο συγκινητικές στιγμές για όλους.mitera 2
Η υπεύθυνη της δομής Βασιλική Γαλάνη, ξενάγησε τους επισκέπτες στους χώρους του «Μητέρα», όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του, τον τρόπο λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα προστασίας παιδιών και λεχωίδων, αναδοχής και υιοθεσίας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και απάντησε στις πολλές απορίες των εθελοντών του Πανεπιστήμιου.
Για τη μεταφορά των δώρων φρόντισε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, που διέθεσε το ηλεκτρικό van του Πανεπιστήμιου και η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως μέρος της εκπαιδευτικής του διαδικασίας, εντάσσει, με σεβασμό, αγάπη και συνέπεια, κάθε δράση που στοχεύει στην υποστήριξη και αναβάθμιση της κοινωνίας, στην οποία δρα, αγκαλιάζοντας και υποστηρίζοντας συμπράξεις όπως αυτή που έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα». Η προσπάθεια όλων μας είναι να θωρακίσουμε τους φοιτητές μας με γνώση αλλά και να καλλιεργήσουμε σ’ αυτούς τις έννοιες του σεβασμού, της υπευθυνότητας, της ενσυναίσθησης, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, αρετές που οδηγούν την κοινωνία προς ένα καλύτερο αύριο!. Η εθελοντική δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο βρεφών «Μητέρα», που αποτελεί τον παλαιότερο, στη χώρα μας, φορέα παιδικής προστασίας, ενισχύει, με θετικό τρόπο, αυτή την προσπάθειά μας.mitera 3
Ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης εκδήλωσε τη χαρά και συγκίνηση του, που μαζί με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη ολοκληρώθηκε αυτή τη σύμπραξη αγάπης για τα παιδιά που στερούνται οικογένειας και ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την ουσιαστική συμβολή τους.
Τελειώνοντας την παρέμβασή του τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συνέργειες κοινωνικής ευαισθητοποίησης γιατί χρωστάμε στα παιδιά ένα υγιές μέλλον. Το «Μητέρα» προσφέρει ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον στα παιδιά που φιλοξενεί μετά από εισαγγελική παραγγελία. Είναι αναγκαίο η πολιτεία να επενδύσει στη στελέχωση αυτής της δομής με εξειδικευμένο προσωπικό, γιατρούς και αντίστοιχους πόρους προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχή παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών».

 

Δείτε το video