Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής Εκστρατείας Let’s do it!, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με την εθελοντική του ομάδα «Κerykes» και ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, επιμελήθηκαν την ανάπλαση του Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαϊου 1919, το οποίο βρίσκεται στην είσοδο Κατράκειου θέατρου και είναι όμορο με το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα.

Με 150 φυτά (τριανταφυλλιές, τουλμπάχιες, λαντάνες, κάννες) που απορροφούν τους ρύπους και πικροδάφνες, δωρεά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ξανάνθισε το μικρό πάρκο. Η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου πρόσθεσε κηπευτική γη, βελτίωσε τη σύσταση του εδάφους, εγκατέστησε αρδευτικό δίκτυο και διαμόρφωσε το χώρο με βραχόκηπο και κατασκευή διαδρόμου από λευκή ψηφίδα.Lets Do It 04
Ο καλλιτέχνης Χρήστος Ρουμελιώτης, που έχει κάνει και τα γκράφιτι στα σχολεία της πόλης, μετέτρεψε τον υποσταθμό της ΔΕΗ σε έργο τέχνης με την προσωπογραφία του Μάνου Κατράκη και με τη βοήθεια των Προσκόπων Νίκαιας και των εθελοντών του Πανεπιστημίου μας, έγινε καθαρισμός του χώρου και βάφτηκαν τα τοιχία περιμετρικά, ενώ διακοσμήθηκαν με πολύχρωμες νότες και μάσκες.
Υπήρχε μουσική σε όλη τη διάρκεια της δράσης και ο Δήμος μοίραζε νερά, χυμούς και φρούτα.Ουσιαστική ήταν η συμβολή των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών ,Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Παιδείας, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Βελτίωσης Καθημερινότητας καθώς και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου και της ΕΔΟΚ.Lets Do It 015
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχαήλ Σφακιανάκης, δήλωσε ότι το Πανεπιστήμιο πάντα διέπετε από περιβαλλοντική ευαισθησία και αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας να αναπτύσσουμε στους φοιτητές μας περιβαλλοντική συνείδηση και κοινωνική προσφορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς ως ενεργό τμήμα της τοπικής κοινωνίας, στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην αναβάθμιση, αξιοποίηση και προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.
O Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο οποίος συμμετείχε ενεργά σε όλη τη δράση, παρατήρησε ότι μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο, ο Δήμος θα προχωρήσει και σε άλλες κοινές δράσεις, επενδύοντας στην αειφόρο ανάπτυξη , την επιχειρηματική ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη. Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία, που διαθέτει, η πόλη μας θα γίνει πόλος έλξης δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Ευχαρίστησε δε τις διευθύνσεις του δήμου, Πρασίνου & Περιβάλλοντος, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Τεχνικών Υπηρεσιών, Παιδείας, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Βελτίωσης Καθημερινότητας, τον Συλλόγου Εργαζομένων, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ΕΔΟΚ για την ουσιαστική συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Τέλος απηύθυνε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον καλλιτέχνη Χρήστο Ρουμελιώτη, που με γκράφιτι την προσωπογραφία του Μάνου Κατράκη, μετέτρεψε τον υποσταθμό της ΔΕΗ σε έργο τέχνης.

Δείτε το video