Στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» του Πανεπιστημίου Πειραιώς (https://msc-ebs.gr/) ο Διευθυντής του ΠΜΣ, Καθηγητής Γιάννης Α. Πολλάλης μαζί με άλλους καθηγητές και 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές, πραγματοποίησαν Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Βοστώνη και Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική» στηρίζει τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του με εργασιακές ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά, με επιμορφωτικά προγράμματα και εκπαιδευτικές εκδρομές σε Αμερική και Ευρώπη αναπτύσσοντας κανάλια επικοινωνίας και ένα εκτεταμένο δίκτυο επαφών με ακαδημαϊκούς διεθνούς φήμης και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων.
Οι εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις, που πραγματοποιήθηκανboston ny3
• Harvard University στην Βοστώνη όπου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από τον καθηγητή Νικόλα Πρεβελάκη του Minda de Gunzburg Center for European Studies του Πανεπιστημίου του Harvard με θέμα “ European Politics”
• Massachusetts Institute of Technology (MIT) στην Βοστώνη, όπου πραγματοποιήθηκε 3ωρο σεμινάριο πάνω στις Καινοτόμες Τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο Ερευνητικό Εργαστήριο Media Lab, του Massachusetts Institute of Technology (MIT) από τον καθηγητή και διευθυντή του εργαστηρίου Μιχαήλ Μπλέτσα.
• Northeastern University στην Βοστώνη, όπου πραγματοποιήθηκε διάλεξη από την καθηγήτρια Anna Lamin, Associate Professor of International Business and Strategy, με θέμα “Business Strategy”. Στα πλαίσια της Επίσκεψης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του μεταπτυχιακού μας Προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Ακαδημαϊκά Προγράμματα Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Σπουδών και τις ερευνητικές ευκαιρίες που προσφέρει το Northeastern University από τον καθηγητή Cunyet Eroglu, Associate Professor of Supply Chain and Information Group, και τον καθηγητή Enio Velazco, Senior Lecturer of Supply Chain and Information Management.
• Suffolk University, Sawyer Business School στην Βοστώνη, όπου πραγματοποιήθηκαν διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο του Suffolk από τους καθηγητές, Αλέξανδρο Π. Πρέζα, Professor of Finance, και Carlos Ruffin, Professor of International Business and Public Service, και την καθηγητρια Kim Wang, Professor of Strategy and International Business Department, με θέμα “Innovation Dynamics”.
• Ελληνικό Προξενείο στην Βοστώνη, οπού πραγματοποιήθηκε καλωσόρισμα και ομιλία από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Βοστώνη Συμεών Τέγο. Στα πλαίσια της Επίσκεψης στο Ελληνικό Προξενείο οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του μεταπτυχιακού μας Προγράμματος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία από καθηγητή και Διευθυντή του Label Free Research Group του ΜΙΤ Andrea Mershin και τον Δικηγόρο και Επιχειρηματία με έδρα την Βοστόνη, Δημήτριο Ιωαννίδη, σε ένα έργο που σχεδιάστηκε στην NASA και αναπτύχθηκε περαιτέρω στο ερευνητικό εργαστήριο του ΜΙΤ υπό την εποπτεία του καθηγητή και διευθυντή του εργαστήριου Andreas Mershin. Επίσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Σπύρο Τουρκάκη, President at East Coast Seafood LLC, τον καθηγητή του Emmanuel College Πέτρο Βαμβακά, καθώς και την Assistant Professor του UMass Boston Γεωργία Μαυρομμάτη.
• Kirstein Business Library & Innovation Center στην Βοστώνη, οπού πραγματοποιήθηκε για τους φοιτητές μας ξενάγηση στους χώρους της βιβλιοθήκης και του Innovation Center, καθώς και ενημέρωση για την δράση και τους τρόπους υποστήριξης νέων καινοτόμων ιδεών, ατόμων που αναζητούν εργασία, επιχειρηματιών, και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
• Stavvy Company στην Βοστώνη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε μια από τις πιο ταχεία αναπτυσσόμενες start-up εταιρίες της Βοστώνης που επικεντρώνεται σε υπηρεσίες Digital Mortgage Services καθώς επίσης παρουσιάστηκαν τα βήματα ανάπτυξης μιας start-up εταιρίας από τον ιδρυτή και CEO της εταιρίας Κώστα Λιγρή.boston ny4
• Takeda Company, Φαρμακευτική εταιρία στην Βοστώνη, όπου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και ενημέρωση σχετικά με την εταιρία και τις δράσεις της σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς και ενδεχόμενες ευκαιρίες καριέρας για τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού μας προγράμματος από τον Ιωάννη Πετράκη, Global Medical Unit Head, Gastroenterology Pipeline.
• Comcast- Freewheel Company στην Νέα Υόρκη, όπου επισκεφθήκαμε μια από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρίες παγκοσμίως και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σχετικά με το Programmatic Advertising από την Κάθυ Αργυρίου Κουρτέλη, Head of Digital Publisher Sales.
Το ΠΜΣ «Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική» του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, είναι το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς που θα προχωρήσει σε συνεργασίες με τα παραπάνω διεθνώς αναγνωρισμένα Πανεπιστήμια.