Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και η SWOT Hospitality (SWOT), κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα, συνάπτουν στρατηγική συνεργασία, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού τοπίου στη χώρα.

Με τη σύμπραξή της με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και κεντρικό άξονα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ΜΒΑ Tourism Management του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, η SWOT Hospitality έχει την ευκαιρία να παρέχει την τεχνογνωσία της και να συμβάλει στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο ενός αναγνωρισμένου στην Ελλάδα και το εξωτερικό προγράμματος, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Το όραμα των δύο μερών είναι να εξοπλίσει τους μελλοντικούς ηγέτες του κλάδου του τουρισμού με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τη νοοτροπία που απαιτούνται για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της καινοτομίας, επηρεάζοντας παράλληλα θετικά τις τοπικές κοινότητες και διατηρώντας τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των τουριστικών προορισμών.
Το μνημόνιο συνεργασίας των δύο μερών υπογράφηκε στο πλαίσιο κλειστής τελετής, από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη και τον Ιδρυτή της SWOT Hospitality Γιώργο Κωνσταντινίδη. Στη τελετή παρευρέθηκαν ο Διευθυντής του ΠΜΣ MBA Tourism Management, Καθηγητής Παναγιώτης Αρτίκης, διδάσκοντες του προγράμματος, καθώς επίσης και μέλη της διοίκησης της SWOT Hospitality.swot 2

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, δήλωσε: «Σε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα συμφωνήσαμε με τον Ιδρυτή της SWOT Hospitality Γιώργο Κωνσταντινίδη, να δρομολογήσουμε κατά προτεραιότητα, συνέργειες κοινού ενδιαφέροντος, με κεντρικούς άξονες την εκπαίδευση, κατάρτιση, έρευνα και επιστημονική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Οι δράσεις αυτές αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιό μας και διατηρούμε την πεποίθηση ότι η συνεργασία αυτή θα οδηγήσει σε αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα και για τους δύο φορείς».

Σε δήλωσή του ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, Ιδρυτής της SWOT Hospitality ανέφερε: «Με τη έναρξη της νέας αυτής συνεργασίας η SWOT Hospitality θα έχει την ευκαιρία να συμβάλλει σημαντικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης φιλοσοφίας της φιλοξενίας, προετοιμάζοντας τους πρωταγωνιστές του αύριο για την είσοδό τους στην αγορά του τουρισμού. Ευχαριστούμε θερμά το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) ΜΒΑ Tourism Management για την ευκαιρία που μας δίνουν να συνδράμουμε, μέσω της ανώτατης εκπαίδευσης, στη δημιουργία και την ανάπτυξη ποιοτικού και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας.»