Για 3η φορά (2019, 2020 και 2024), η ομάδα των φοιτητών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς αναδείχθηκε νικήτρια στον ετήσιο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό CFA Institute Research Challenge, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός CFA Institute.

Ο διαγωνισμός στην Ελλάδα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ένωση CFA Society Greece και διεξήχθη το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα.
Η ομάδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, αναδείχθηκε νικήτρια καταλαμβάνοντας την 1η θέση σε εθνικό επίπεδο μεταξύ των ομάδων φοιτητών που συμμετείχαν από συνολικά επτά Ελληνικά Α.Ε.Ι. οικονομικής κατεύθυνσης και προκρίνεται για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού σε επίπεδο μεταξύ χωρών της περιοχής (regional level), που θα διεξαχθεί στις 2 Απριλίου 2024.
Η ομάδα των 4ετών προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος απαρτίζεται, κατά αλφαβητική σειρά, από τους: Γκραικιώτη Σπύρο, Ζήση Γιάννη, Μεταξά Μάριο, Πετρή Κωνσταντίνο και Σταθόπουλο Κωνσταντίνο, με ακαδημαϊκό σύμβουλο (academic advisor) τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος κ. Δημήτριο Κυριαζή και industry advisor τον κ. Χρήστο Ψύλλια (CFA Charterholder, Ernst & Young, Transactions Department). Τους συγχαίρουμε όλους για την επιτυχία τους.
Το αποτέλεσμα αυτό της ομάδας των φοιτητών αναδεικνύει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των φοιτητών μας καθώς και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητάς τους, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για επαγγελματική σταδιοδρομία στο χρηματοοικονομικό κλάδο.
Το CFA Institute Research Challenge είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός Πανεπιστημίων στην «Ανάλυση Εταιρειών και Μετοχών», που διοργανώνεται από το CFA Institute σε συνεργασία με τις τοπικές ενώσεις CFA, με στόχο την ανάλυση μιας εισηγμένης εταιρείας, με τον ίδιο τρόπο που αυτή προσεγγίζεται από επαγγελματίες αναλυτές.unipi cfa 2

 Στον Ελληνικό Διαγωνισμό, για τη φετινή χρονιά, συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τα ακόλουθα Πανεπιστήμια:

• Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
• Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
• Πανεπιστήμιο Πειραιώς (με δύο ομάδες διαφορετικών Τμημάτων)
• Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
• Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Οι ομάδες των φοιτητών παρέδωσαν σε ειδικούς βαθμολογητές μια ανάλυση, που αφορούσε στην εταιρεία «Cenergy Holdings», με σύσταση αγοράς, πώλησης ή διακράτησης της μετοχής της, ενώ πραγματοποίησαν και αναλυτική παρουσίαση της πρότασής τους με ερωτοαπαντήσεις (Q&A) σε κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες του χώρου των επενδύσεων και της χρηματοοικονομικής στην Ελλάδα.

Το CFA Institute αποτελεί τον παγκόσμιο οργανισμό επαγγελματιών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και επενδύσεων και απονέμει παράλληλα την επαγγελματική πιστοποίηση χρηματοοικονομικών αναλυτών CFA (CFA charter). Το CFA Institute προωθεί ενεργά τον κώδικα δεοντολογίας του και την εφαρμογή υψηλού επιπέδου επιστημονικών γνώσεων στη χρηματοοικονομική ανάλυση στις παγκόσμιες αγορές.unipi cfa 3
Η Ελληνική Ένωση CFA (CFA Society Greece) είναι το επίσημα αναγνωρισμένο μέλος του CFA Institute στην Ελλάδα. Αποτελεί μια μη κερδοσκοπική ένωση που απαρτίζεται από στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Αποστολή της είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων των επαγγελματιών της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και να προάγει το ύψιστο επίπεδο επαγγελματισμού, ευσυνειδησίας και ακεραιότητας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του CFA Institute.

VIDEO

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.cfa.gr και https://www.cfasociety.org/hellenic/home