Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 104ης Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία διεξήχθη από την 12 έως την 15 Δεκεμβρίου 2023 στο Divani Apollon Palace & Thalasso, Βουλιαγμένη, Αθήνα.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς συμμετείχε στην 104η Σύνοδο, εκτός του πρύτανη Καθηγητή Μιχαήλ Σφακιανάκη και με τους Αντιπρυτάνεις Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Καθηγητή Δημοσθένη Κυριαζή, Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθηγήτρια Στέλλα Σοφιανοπούλου, Ακαδημαϊκών και Διοικητικών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Αν. Καθηγητή Σπύρο Ρουκανά, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Καθηγήτρια Γεωργία Βερροπούλου καθώς και την ΠΟΜΟΔΙ ΕΛΚΕ κα Ευαγγελία Σιδέρη.
Κατά την διάρκεια της Συνόδου, συζητήθηκαν ζητήματα που απασχολούν τα Πανεπιστήμια όπως η μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, η απλοποίηση των διαδικασιών στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ), η έγκριση των Οργανισμών των Α.Ε.Ι., η υποστελέχωση των Πανεπιστημίων σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, οι δυσλειτουργίες που δημιούργησε η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας στην διαδικασία εκλογής πρύτανη καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη σίτιση και στέγαση των φοιτητών.
Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023 συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δια του Υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη και του Γενικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης Οδυσσέα Ζώρα. Ο Υπουργός ανακοίνωσε στη Σύνοδο την ενίσχυση των Πανεπιστημίων μέσω του τακτικού προϋπολογισμού και του Ταμείου Ανάκαμψης με δράσεις όπως Πανεπιστήμια Αριστείας, Διεθνοποίηση, Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας.
Στις εργασίες της Συνόδου μετείχαν, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Παυλίνα Καρασιώτου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρης Κιρμικίρογλου, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Νίκη Δανδόλου, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης Καθηγητής Περικλής Μήτκας, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Άννα Ροκοφύλλου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Διαβάστε τα πορίσματα της 104ης Συνόδου Πρυτάνεων στο link
https://synodos-aei.gr/gr/news/74/