Την Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς απένειμε το Βραβείο “Θεμιστοκλής” στον Αμερικανό καθηγητή κ. Paul A. Rahe.

Το βραβείο “Θεμιστοκλής” απονέμεται σε εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, πολιτικού, και κοινωνικού χώρου, με στόχο την ανάδειξη του ρόλου τους στη διαμόρφωση στρατηγικής και την τίμηση της εξέχουσας προσφοράς τους σε διεθνή ζητήματα.
O κ. Rahe, καθηγητής του Hillsdale College, έχει διεθνή αναγνώριση για το πρωτοποριακό του έργο στο πεδίο της Ιστορίας και στις διασυνδέσεις του με την φιλοσοφία, την πολιτική θεωρία και τις στρατηγικές σπουδές. Το έργο του επεκτείνεται και στον Ελληνικό πολιτισμό, ανάμεσα δε στα έργα του ξεχωρίζουν τέσσερα βιβλία για την στρατηγική της Αρχαίας Σπάρτης και τους πολέμους που διεξήγαγε κατά των Αθηναίων.
Η εκδήλωση έγινε στο Ίδρυμα Λασκαρίδη με ομιλητές τον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο, Υπουργό, και Δήμαρχο Αθηναίων κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών, και Διεθνών Σπουδών Καθηγητή κ. Μιχάλη Σφακιανάκη, και τους καθηγητές του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών κ.κ. Αθανάσιο Πλατιά, Αριστοτέλη Τζιαμπίρη, και Ειρήνη Χειλά.

Το video