Στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, την Τετάρτη 5 Ιουνίου παρακολούθησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής κ. Άγγελος Κότιος το Greek Shipping Summit: «2020: The wind of Change in Global Shipping» στα πλαίσια της διοργάνωσης Ημέρες Θάλασσας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την online ναυτιλιακή εφημερίδα «TheSeaNation» με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και στόχος του ήταν να διερευνήσει τις αλλαγές που σηματοδοτεί το 2020 στην παγκόσμια ναυτιλία.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Φώτης Κουβέλης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εκπρόσωπος του προέδρου της Ν.Δ., ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και πρέσβης του ΙΜΟ στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι ομιλητές ήταν η κα Nusrat Ghani, MP for Wealden and Transport & Maritime Minister UK και ο κ. Γιώργος Πατέρας Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο κ. Δημήτρης Φαφαλιός, Πρόεδρος της Intercargo, o κ. Yasuhiro Shimizu, Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Αθήνα και o κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX SHIPYARD.