Πολιτική Συνοχής, Πειραιάς και καλλιτεχνική έκφραση: οι πολίτες στο προσκήνιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Regio Gnosis - Πληροφόρηση και ενημέρωση για την πολιτική συνοχής στην Ελλάδα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υλοποιείται με συντονιστή αυτού το Πανεπιστήμιο Πατρών, και εταίρους το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Παρατηρητήριο Οδικών Αξόνων Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε Πολιτιστική Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Management Τουρισμού - Καθηγητής Αθανάσιος Κουρεμένος, ο οποίος συνέδεσε την πρόοδο των έργων υποδομής και της βελτίωσης του αστικού τοπίου στην Πολιτική Συνοχής της Ένωσης. Επιπρόσθετα, μίλησε για τα μεγάλα έργα στην περιοχή του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (με τις διαδικασίες συντήρησης του) και τον εκσυγχρονισμό του Λιμανιού, του μεγαλύτερου λιμένα στην χώρα. regio2 1
Απευθύνοντας ευχαριστίες σε καθηγητές και μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’Arc, που διαπνεόμενοι από την επιθυμία τους για συμμετοχή στα κοινά έλαβαν μέρος στην πρόσκληση μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής για την πόλη τους, τον Πειραιά και τα 2 μεγάλα προαναφερθέντα συγχρηματοδοτούμενα έργα κάλεσε στο βήμα την Υποδιευθύντρια της Σχολής κα Ελεάνα Θεοδωρίδη στο βήμα για να μιλήσει σχετικά.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση των μαθητών για τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και σχετικό δημιουργικό παιχνίδι ρόλων από το Γραφείο Διασύνδεσης και τον κο Ανδρόνικο Καλίρη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Μεταδιδακτορικό Ερευνητή.
Ακολούθησε βράβευση των 5 νικητών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας Αθήνας με θέμα: «Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι ιστορικού κέντρου» και διάρκεια 21/10/2019 με 20/11/2019 και προβολή των φωτογραφιών τους. Οι νικητές είναι Καραγκουδή Ελένη, Ντάφος Δημήτριος, Γκόκας Μιχάλης, Παρβαντώνης Κωνσταντίνος, Κακούσιος Ιωάννης.regio2 2
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόδοση επαίνων προς τους μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D' Arc για τη συμμετοχή τους που με καλλιτεχνικά έργα στην Έκθεση Ζωγραφικής της οποίας τα εγκαίνια ακολουθήσαν. Η διάρκεια του της έκθεσης που φιλοξενείτο στο φουαγιέ τους Πανεπιστημίου ήταν 27 – 29 Φεβρουαρίου 2020. Οι μαθητές που μετείχαν με έργα ήταν κατά αλφαβητική σειρά οι ακόλουθοι: Αλιφραγκή Όλγα, Αθανασίου Χρήστος, Βεντίκου Αγγελική, Γαδ Μαριεύη, Κατερίνα Γιαλελή, Δημόπουλος Γιάννης, Διμελά Σοφία, Δουράμπεης Ιωάννης, Ευκαρπίδου Βέρα, Ευσταθίου Νάντια, Καριπίδη Ελένη, Κωστοπούλου Βασιλική, Μαργώνη Κάλλια, Μπουσγολίτη Χρυσάνθη, Πανουτσοπούλου Μαρίλια, Παπαηλίου Αντώνης, Παππά Υρώ, Σταυριανουδάκη Μελίνα, Σφυρή Θεοδώρα, Ταχτατζή Δήμητρα, Φελά Ίριδα και Φουντούλη Κατρίν.